Komentáře

1 ledman ledman | 28. ledna 2011 v 22:28 | Reagovat

O Ghost in the Shell jsem slyšel ještě dřív než jsem věděl že něco jako anime existuje. I když chvíli trvalo než se ke mně dostal, takže jsem ještě před tím stihl zkouknout Princeznu Mononoke (když ji vysílali tehdá na ČT1). Od té doby jsem ho viděl tuším 4x, seriály 3x. U mě docela výkon, protože na máloco se kouknu podruhé.
Nevím nakolik položil základ moderní sci-fi, to by asi bylo na delší debatu. A třeba ta otázka autenticity vzpomínek nebo hranice stroj/člověk by se dala najít třeba v takovém Blade Runnerovi. A zrovna scéna když Togusa vyslýchá toho popeláře je jedna z nejsilnějších, hlavně díky perfektnímu zvukovému doprovodu (Kawai je prostě génius, stejně jako Yoko Kanno a Joe Hisaishi).

2 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 29. ledna 2011 v 17:48 | Reagovat

Tohle mám v plánu si koupit na DVD, taky abych vyzkoušela, jestli na našem přehrávači půjde i region 1, ta pětistovka mi za to stojí :D Kdyžtak se na to budu koukat na PC :D
Víš na jaké anime bych si ráda přečetla tvůj názor? H2O - Footprints in the sand. *Tak, holka, teď sis podepsala ortel smrti, pokud na to ta recenze bude negativní, tak nejenom že ty budeš za blbce, že se ti to líbilo, ale zároveň bude v háji tvůj mažel Hirose* Ticho, mozku! Tak, já abych se zase odporoučela :D

3 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 30. ledna 2011 v 8:32 | Reagovat

[1]: U mě je to podobně, taky obvykle nekoukám na film víc než jednou, ale Ghost in the Shell je výjimka.
O Blade Runnerovi jsem nikdy neslyšela, asi se podívám. Každopádně je poměrně jisté, že inspiroval poměrně dost západních filmů, z nichž ten Matrix bude asi nejočividnější případ. Poslední dobou se mi vůbec zdá, že Hollywood si rád půjčuje nápady z anime: nevím jak tobě, ale mi třeba takový Avatar hodně připomínal některá díla Miyazakiho splácané do sebe, třeba ty závěrečné scény mi připadaly úplně jako z Nausicy (a taky mi to připomínalo Pocahontas a Gulliverovy cesty, ale to je off topic :D)
Hudba je opravdu úžasná, neuvěřitelně atmosférická... Tu scénu úplně vidím před očima, když o tom tak uvažuju, asi vážně byla jedna z nejlepších. Vidět jeho pomalé a neochotné prozření opravdu stálo za to.

[2]: Jdi do toho, tohle za to fakt stojí. Ale víš, co mě dostalo? Ghost in the Shell manga. Čekala jsem něco jako ten film, ale ono to bylo o dost míň vážné a ty postavy... ony byly i roztomilé, byl to fakt šok :D
Víš ty co, H2O - Footprints in the sand jsem ještě neviděla a popravdě řečeno jsem ani neměla moc v plánu se na to podívat (má to na MALu tag harém, kterému se většinou vyhýbám jak čert kříži... když jsem to neudělala naposledy, měla jsem další trauma do sbírky :D), ale co bych pro tebe neudělala, zkusím se na to podívat :D
(A jestli to bude něco jako Yosuga no Sora, které jsem pomlouvala o článek níž, tak si tě najdu :D)

4 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 30. ledna 2011 v 9:56 | Reagovat

[2]: Moje reakce po dvou dílech: Jak jsi mohla Eda vyměnit za Hiroseho? :D :D

5 ledman ledman | 30. ledna 2011 v 10:19 | Reagovat

Na Blade Runner se určitě podívej! :) Je to na motivy jedné knížky od P. K. Dicka (jeho knížky, to je pak kapitola sama pro sebe), režíroval to Ridley Scott, když ještě točil dobré filmy. Hudbu k tomu dělal Vangelis. Vizuálně je to hodně zajímavá věc, ani bych se nedivil, kdyby to byla jedna z věcí, co inspirovala Oshiiho.

6 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 30. ledna 2011 v 16:10 | Reagovat

[3]: O-ou... no, právě proto, když jsem to četla, tak mě to napadlo :D

[4]: Játovědělajátovědělajátovědělajátověděla...... Tamu:"No jo, my víme, to, jak jsi blbá si opakuješ už třetí den, tak se uklidni." Nana:"Jo, musela si vědět, že reakce na tohle anime prostě NEMŮŽOU být kladný a to i po tom, co jsi jich na internetu pár našla." Amiku:"Hirose-samaa! *-*" Nana a Tamu:"..." Mazejte, co ještě musím udělat, abyste mi přestaly do všeho kecat? Prosím, ignoruj je. ^^
Nikdo nikoho za nic nevyměnil, Hirose je po Edovi až druhej xD
No, jo já vím, jsem divná, že se mi to líbí, já mám většinou divný názory. Nevadí mi ani Disney Channel jak všem kolem a o tom, že mám ráda Stmívání už víš (kdybys ještě věděla co poslouchám... :D) :D Já se normálně na harémovky nekoukám, nikdy jsem o to ani nestála, tohle anime jsem si našla z jinýho důvodu :D A prostě se mi jaksi zalíbilo, no :D (no jo, mě se líbí všechno, dokonce i ty největší blbosti, hehe :D)
Mimochodem, proč mám takové nutkání se kouknout na Yosuga no Sora? :D *chvíli hledá na internetu* Jo aha, tak nic, doteď jsem nepřišla na to, jak stáhnout a otevřít titulky ve formátu ASS, takže nic :D

...zajímalo by mě, proč se vždycky takhle rozkecám? No, raději už to utnu, nebo to bude delší než všechny články co jsem kdy napsala :D

7 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 30. ledna 2011 v 16:45 | Reagovat

[6]: O co ti jde, já o tom zatím nic špatného neřekla :D Teď jsem viděla třetí díl a to je dost málo na to, abych něco spravedlivě soudila :D (Teda až na Hiroseho, ten je tak slušný a hodný, až se mi z něj chce blít :D Ale to bude tím, že jediný "kladný" hrdina, kterého jsem kdy měla ráda, byl Rock, který byl mimochodem pirát... Ale ve srovnání s ostatníma byl hodný :D A vlastně ještě Kusuriuriho, i když nevím, jestli byl tak úplně kladný... On byl spíš záhadný :D A taky nechápu to s tou slepotou. Jsem ochotna přijmout fakt, že ho vyléčila ta Otoha, která je podle všeho fakt duch, ale proč to nikomu nepřijde divné, že najednou vidí, to už je nad mé chápání :D A vůbec, ten důvod, proč všichni nesnáší Hayami, mi přijde poněkud blbý, jestli je to fakt jenom kvůli tomu, budu se ještě hodně dlouho smát :D)

Aha, takže tvůj harém se rozrůstá.. No, proti gustu :D :D Já jen že Ed je lepší, má aspoň osobnost :D

Yosuga no Sora fakt ne, to se nemůže líbit snad nikomu :D (I když :D) Chceš říct, že moje recenze nesplnila účel a navnadila tě? Jak to mám příště napsat, aby tě to znechutilo, co? :D

Ty sis pořídila Shugo Chara? Odkdy jedeš v mahou shoujo? :D Že o tom nevím :D Já teď taky sleduju jedno mahou shoujo - Mahou Shoujo Madoka Magica, ale tomu se ni mahou shoujo moc říkat nedá... Vzhledem k tomu, že to anime samo o sobě je totální dekonstrukce žánru a ve své podstatě horor, ale naprosto super :D Tváří se nevinně, ale nesuď knihu podle obalu :D

[5]: To zní zajímavě, asi to vážně udělám :)

8 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 30. ledna 2011 v 16:56 | Reagovat

[7]: ...dobře, dobře, já se jenom lekla :D
Já to taky nechápu, ale Hirose mi to všechno vynahradí :D A jo, vím, jsem divná. Prostě taková jsem :D
Já už jsem vyčerpala limit sedmi manželů :D A to jsem na toho sedmýho musela Yue ukecat :D (sice pochybuju, že zrvona o něj by byla nějaká rvačka, ale jistota je jistota :D)
To je fakt, však proto je taky na prvním místě :D
Ne-e, účel splnila, já mám jenom nutkání si to pustit "abych zjistila jestli je to fakt tak strašný", to je, čárcežel, moje povaha :D Ale fajn, dám na tebe a nebudu se na to koukat. :D
Shugo Chara jsem si pořídila už dávno. :D Akorát mi před ani ne měsícem přibyla nová :D Na Mahou shoujo jsem se nedala a ani to nemám v plánu (i když v normálních shoujo mangách se teď docela vyžívám :D) ale Shugo Chara se mi prostě líbilo (sice jsem se v něm moc daleko nedostala, ale tak... :D) Saafra, další anime do sbírky. Mě už tam můj animelist/mangalist děsí a to tam ani nemám všechno :D Další horor? Tak fajn, dám si ho na seznam, ale nejdřív musím zkouknout Higurashi. Včera mě kamarádka navnadila na trhání nehtů >D
...a fakt jsem zvědavá na poslední volume Uzumaki :D Už aby byl březen :D

9 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. ledna 2011 v 12:26 | Reagovat

[8]: :D No já nevím, teď jsem u páté a jsem z toho trochu rozpačitá... Ne že bych si u toho rvala vlasy nebo něco, jako oddychovka je to OK, ale mám strach, že to skončí nějakým hrozným klišé :D (A nesnáším Hinatu. Navíc, Hamaji, WTF? Ona je fakt kluk? :D)
Limit sedmi? :D Já nevěděla, že máte nějaké limity :D Můžu vědět, co je zač ten zbytek? :D
Aspoň že tak, já žu si říkala, co tam mám napsat přště :D Ale pravda je, že v tomhle jsem stejná jako ty, taky se většinou vždycky běžím přesvědčit, jestli je to pravda... Když jsem to udělala naposledy s Rosario+Vampire, myslela jsem, že tentokrát už vážně umřu.. To je HORŠÍ než Yosuga no Sora :D Až se přes to prokoušu (odhadem tak cca za deset let, protože každou epizodu musím prokládat něčím stravitelným), tak napíšu recenzi :D
A tak Shugo Chara je docela fajn, teda na mahou shoujo... Kromě Madoky, na tu fakt nic nemá :D Mělas vidět lidi, kteří čekali další roztomilou mahou shoujo a jejich rozhořčenost po třetí epizodě, zatímco my, milovníci hororů, jsme do fór psali věci jako: "Hell yes," "Epic episode," a "Best anime of this season." :D Shoujo mangy néééé! :D Osobně mám ráda jenom několik autorek shouja... No, vlastně asi jenom dvě, Kaori Yuki a Mizoshiro Setonu... A to jenom proto, že obě jsou dost brutální a ty jejich příběhy jsou fakt maso :D
Tys ještě neviděla Higurashi? Tak to naprav, je to celkem fajn :D
Osobně se mi z celého Uzumaki nejvíc líbilo druhé volume, nevím proč :D To třetí už bylo jenom taková působivá tečka :D

10 Skullka Nika Elricová Skullka Nika Elricová | E-mail | Web | 31. ledna 2011 v 12:58 | Reagovat

[9]: Aspoň že tak :D
No jo, my jsme nakonec stanovily limit, vlastně kvůli dvou lidem, kteří by byli schopni to vybrat :D (tj. já a ještě jedna holka :D)
Etto... pak tam mám Rusko z Hetalie, Kagamine Lena z Vocaloidů (a jo, vím, že to není anime, ale já si nemohla pomoct :D), Grella z Kuroshitsuji, eLa z Death Note a nakonec Lea z Tekkena 4 :D
Nejsem jediná... kamarádka si to včera pustila :D:DJejí reakce: Fuj fuj! ale prej to hodlá dokoukat, ať může napsat kritickou recenzi :D) Rosario+Vampire? Na to jsem slyšela jenom samý pozitivní ohlasy :D Stejnak se na to kvůli mojí upírofílii dříve nebo později podívám :D
Mě shoujo mangy začaly bavit :D Nečekám od toho nic hlubokomyslného, ale líbí se mi to :D Shojo Beat magazine rules! :D
To se snadno řekne, to bych nesměla být tak líná a taky bych nesměla mít v animelistu 150 anime v "Plan to watch" :D

11 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. ledna 2011 v 13:11 | Reagovat

[10]: L taky? Chudáček, ten nikdy nebyl moc sociální typ a s tebou to asi bude mít těžké.. Nic proti tobě, to myslím z jeho perspektivy :D Většinu z těch postav neznám, páč na Hetalii nekoukám (asi jako jedná ve vesmíru :D), Vocaloid.. něco jsem slyšela, ale doteď přesně nevím, co to je, Kuroshitsuji... k tomu se radši nebudu vyjadřovat, fanynky by mě ukamenovaly :D Ale Lee z Tekkena, jo? Pokud si dobře pamatuju, tak je to ten čínský policajt, ne? Tak toho jsem vždycky nesnášela, byl docela silný, i když třeba na toho šmejda, co furt dělal přemety a jehož jméno si nepamatuju, neměl nikdo :D
Hehe, tvoje kamarádka bude potřebovat hodně velkou podporu, aby to martyrium přežila :D Nechceš mi dát odkaz na její blog, že bych si pak přečetla tu recenzi (a omluvila se za to utrpení, protože jsem jeho nepřímou příčinou? :D)
To si děláš srandu, komu se to může líbit? Příběh - 0, postavy - 0, animace - 0, fanservis - přes 9000 :D Já to recenzi fakt napíšu a za rámeček si ji nedají :D Nenech se zmást, je tam jenom jedna rádoby upírka a její upírsví se projevuje jenom tím, když kouše hlavního hrdinu a dělá u toho blbé zvuky, během bojů jenom kope (což je fakt logické :D)
Mi shoujo mangy většinou připadaly... Nevím, všechny na jedno brdo. Zkus X-Day od Mizushiro Setony, má to jenom dvě krátké volume, ale úplně super příběh. Ti lidi chcou vyhodit školu do povětří :D Myslím, že v mangách na to mám recenzi, kdyby sis chtěla zjistit nějaké informace navíc, ale být tebou, jdu do toho rovnou, já to dočetla během dne :D
Taky fakt :D Ty chodíš na Myanimelist, nebo je to jenom pomyslný Plan to watch? :D

12 Skullka Nika Elricová Skullka Nika Elricová | E-mail | Web | 31. ledna 2011 v 13:22 | Reagovat

[11]: No jo, se mnou to maj těžký všichni :D I když je to divný, jelikož já vůbec nejsem společenskej typ :D
Já jsem Hetalii taky ještě neviděla, ale četla jsem mangu, prozatím mi to stačí. Anime chvilku počká :D
No... to jsou vlastně... zpěváci? :D Myslím že to jsou nějací zpěváci, jejiž hlasy počítačově hooodně upravují a z toho vznikají Vocaloidi... už dokonce dělají i konerty s hologramy :D
To asi jo :D No, je to yue-no-sekai.blog.cz :D Na tu recenzi jsem taky zvědavá :D
Já jsem na žádný negativní reakce nenarazila, fakt :D
Jo, o tom uvažuju, tu recenzi jsem četla (heh, a jakou na tvým blogu vlastně ne? :D) Tak fajn, zkusím to někde najít a potom se tím budu se slovníkem prokousávat :D Ale na recenzi asi nebudu mít nervy, mám napsat ještě dvě a vůbec netuším jak :D
Chodím, a opravdu tam 90% toho , na co se chci koukat/číst mám :D A každý den zjišťuju, že si tam má přidat ještě to a ještě to a ještě to... :D

13 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. ledna 2011 v 13:36 | Reagovat

[12]: :D Asi tak. Ale já jsem docela společenská, vlastně mám problém sklapnout, ale jen ve společnosti těch, se kterýma si mám co říct... Těch zas tak moc není, většina lidí ze třídy mě ani moc nezná, ví o mě jenom to, že koukám na anime a často mluvím tak, že mi nerozumí :D
Já myslela, že je to jenom nějaký program? Tak nic :D Stejně pochybuju, že to bude ten typ hudby, jaký poslouchám já, ostatně se mi japonská hudba moc nelíbí, maximálně soundtracky Kawai Kenjiho, cokoli od Kajiury Yuki a něco od Kalafiny :D
Budu na tu recenzi trpělivě čekat :D
Heh, lichotíš mi :D Ona ta angličtina tam není moc složitá (ne jako v Eden: It´s an Endless world!, což je sice úžasná manga, ale ty popisy genetiky a tak mě dostávaly a to mi angličtina obvykle vůbec nedělá problém... A když už jsem u toho, musím si zamachrovat, nedávno jsem vyhrála olympiádu z angličtiny, sice zatím jenom školní kolo, ale vzhledem k tomu, že tam byli i lidi z lycea a gymplu a i třetáci, dost jsem se jim smála, že je porazila druhačka, která nemá žádný anglický seminář a ještě ke všemu studuje chemii :D A všechno to mám jenom z anime a her, pak že je to ztráta času :D)
A nechceš mi dát nick? Já tam chodím taky :D

14 Skullka Nika Elricová Skullka Nika Elricová | E-mail | Web | 31. ledna 2011 v 13:47 | Reagovat

[13]: Já pokud se dostanu do společsnoti lidí, se kterýma si rozumím, mám taky promlém sklapnout :D Ale jinak... no :D
Hmm, to je taky možný... já o tom moc nevím. Tohle jsem si teda myslela, no :D
Páni, tak to musíš být hodně dobrá :D Gratuluju :D
Já jsem si nakoupila několik manga anglicky (a mám v plánu si jich nakoupit víc :D) a budu se snažit se z toho jaksi učit... Z anime jsem to zkoušela, ale když ono mě hrozně otravuje při každé větě to zastavovat, abych si mohla najít slovíčko :D Manga na to asi bude lepší :D O hrách ani nemluvím, tam se ani nějak nesnažím, sem tam něčemu rozumím, ale jinak tam prostě mlátím a kašlu na to co tam říkají, heh :D
Klidně, jsem tam normálně jako Skullka Tamu:"Ona si snad nikde nedá jiné jméno..."

15 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. ledna 2011 v 13:59 | Reagovat

[14]: Já o tom taky nic nevím, klid :D Jenom říkám, co jsem někde slyšela, víš jak to bývá, jedna paní povídala :D
Ani se mi nezdá, docela mě to překvapilo vzhledem k tomu, že jsem se vůbec nepřipravovala :D Nejlepší byla stejně konvezační část, spustila jsem a profesoři se tvářili zhruba o_O takhle (vždycky melu strašně rychle a nezáleží na jazyku :D), pak se začali smát, museli mě furt přerušovat, protože bych kecala donekonečna a navíc jsem si jako téma vylosovala literaturu, takže si umíš představit, jak to asi vypadalo :D Ukázalo se, že já a profesor čteme stejné knihy, tak jsme si pokecali :D A nejlepší bylo, když se mě profesorka na konci zeptala, jestli jsem fakt nežila v Anglii :D No nevím, myslím, že zrovna můj přízvuk není zrovna ideální.
S anime jsem začala až po knížkách, to už jsem stopovat moc nemusela :D
Tak zrovna v Tekkenu to třeba nevadí, ale já obvykle hraju ty hry, kde je příběh, takže rozumět chci :D Zrovna teď hraju Tenchu, tam jsou ninjové a je to realistické, takže tam můžeš své oběti trávit a tak, je to celkem vtipné :D
Ok, poslala jsem ti friend request :D

16 Skullka Nika Elricová Skullka Nika Elricová | E-mail | Web | 31. ledna 2011 v 14:07 | Reagovat

[15]: Eh, tak knížky... ty bych anglicky nedala asi vůbec :D
Mě to hodně vadilo třeba v Alanu Wakeovi, jelikož to byla opravdu hra postavená na příběhu a já jsem těm jeho zápiskům rozumněla jenom z poloviny, ne-li míň :D A to mě mrzelo, protože to byla fakt dobrá hra :D A u Residenta Evila a Bayonetty jsem ty "dokumenty" nečetla raději vůbec :D
Fajn, jdu to potvrdit :D

17 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. ledna 2011 v 14:18 | Reagovat

[16]: Náhodou je to lehčí, než bys čekala, pokud začneš s něčím jednodušším... Je pravda, že já schválně začínala s těžším, protože jsem se nemohla dočkat překladu jednoho dílu Artemise Fowla.. Sice to není těžké, ale kdysi mi to tak připadalo :D
Ah, Resident Evil a dokumenty, ty jsem si užívala ze všeho nejvíc, byly tak... specifické :D Ale třeba u takové Xenosagy bys bez angličtiny byla někde, protože pochopit sám bojový systém vydá na hodně dlouhý návod, nemluvě o tom, že je to hodně založené na příběhu :D
Musím uznat, že tvůj Plan to watch je úctyhodný, ale můj je stejně delší :D

18 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. ledna 2011 v 14:19 | Reagovat

[17]: Aha, tak není, dívala jsem se na špatný profil :D

19 Skullka Nika Elricová Skullka Nika Elricová | E-mail | Web | 31. ledna 2011 v 14:23 | Reagovat

[17]: Teď je otázka, co je jednoduché :D
Hlavně si toho víc viděla a četla, já se můžu jít zahrabat :D

20 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. ledna 2011 v 14:26 | Reagovat

[19]: No.. Nejjednodušší jsou články na internetu, to je jasné :D Z knížek.. Možná pohádky, ale to zas člověka nebaví číst, takže nulový efekt :D
Ale pořád ne dost :D Ale nemám tam všechno, já to tam přidávám tak sporadicky, třeba náhodně narazím na anime a: "Jé, to jsem vlastně viděla.." :D

21 Skullka Nika Elricová Skullka Nika Elricová | E-mail | Web | 31. ledna 2011 v 14:34 | Reagovat

[20]: Já nepřečtu ani ty články :D

22 Chloë Noir Chloë Noir | Web | 31. ledna 2011 v 16:21 | Reagovat

Ghost in the shell je skutočne úžasné anime,  ktoré vo mne prebudilo náklonnosť k sci-fi a podobným záležitostiam.
Rozhodne...niet nad klasiku :)

23 Shuffle Shuffle | Web | 20. února 2011 v 20:32 | Reagovat

Krásný OST,připomělo mi to už na začátku Avatar,ale přesto,Japonsko se neskryje xD...
Až budu mít volno,nebo budu marod,tak se to anime kouknu...do té doby si skočím stáhnout pár OST xD

24 Mišák Mišák | E-mail | Web | 7. března 2012 v 8:49 | Reagovat

máš pěkný blog ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 
Na veškeré texty mám copyright a tečka. Jakmile někde najdu něco svého, budete litovat, že jste se narodili.