Mononoke - recenze

29. října 2010 v 18:39 | Katsumi-sama |  Anime recenze
mono1
Japonskem koluje legenda o muži, který nemá jméno a nestárne. Říkají mu Kusuriuri, což znamená prodavač medicíny, protože... ehm, prodává medicínu. (To byste neuhodli, že?) Kusuriuri cestuje zemí se svou záhadnou, těžkou bednou na zádech, váhami, které neslouží k vážení a mečem, který nedokáže ublížit žádné lidské bytosti.
A vymítá démony, kterým se říká Mononoke. Jestli si ale myslíte, že je to všechno jednoduché, pletete se: aby mohl Kusuriuri tasit Meč exorcismu, musí zjistit Mononokeho Katachi (Formu), Makoto (Pravdu) a Kotowari (Lítost).
Připadá vám to jako typické anime bez lineárního příběhu, kdy Kusuriuri v každém dílu zabije jiný druh příšery a všichni budou žít šťastně až do smrti?
Nemohli byste se více zmýlit. Každý příběh, který se v Mononoke vyskytne, je sám o sobě natolik dobrý, že by stačil na krátké anime o asi 6 epizodách. U většiny z nich jsem zapomínala dýchat, zarývala nehty do stolu a kdykoli na mě někdo během sledování promluvil, musel svou otázku zopakovat ještě minimálně pětkrát, abych k němu otráveně vzhlédla a doporučila mu, ať sklapne. Když už jsme u toho, sledování anime mi poslední dobou poněkud narušuje rodinné vztahy. V Mononoke je celkem pět příběhů, z nichž každému jsou věnovány 2 - 3 epizody. První z nich, Zashiki Warashi, pojednává o příběhu mladé těhotné ženy, která v hostinci hledá úkryt před nájemnými zabijáky, jenž usilují o život její i o život jejího nenarozeného dítěte. I když se hostinská zdráhá ji ubytovat, nakonec svolí, ale už má volnou pouze jednu místnost, o které se říká, že v ní straší. V druhém z nich, Umibozu, se plavba na moři strašlivě zvrtne, když jeden z cestujících pokazí kompas a loď se tak dostane do moře Ayakashi, teritoria démonů, příšer a nočních můr. Kdo by však něco takového dělala a proč? Třetí příběh, Noppera Bou, je o mladé ženě, která není ve svém manželství šťastná. Místo rozvodu však tuto situaci "vyřeší" vyvražděním celé své rodiny. Jenže jak by mohla samotná netrénovaná žena vyvraždit celou rodinu samurajů? Předposlední příběh, Nue, vypráví příběh paní Ruri, o kterou se uchází čtyři nápadníci. Aby si mezi nimi vybrala, hrají podivnou hru, ve které kandidáti na manžela hádají vůně. Na tom všem je ale něco divného - jeden z nápadníků vůbec nedorazil a druhý tvrdí, že poblíž slyšel výt Nue, příšeru z japonských legend... A konečně poslední příběh, Bakeneko, je příběhem mladé vycházející hvězdy, novinářky, která má před sebou zářnou budoucnost. Přesto však spáchá sebevraždu. Krátce nato se ve vlaku setká několik lidí, kteří se sice navzájem neznají, ale mají něco společného s její smrtí, která možná přece jen nebyla sebevraždou...

Jestli vám jméno posledního příběhu něco připomíná, možná jste viděli Ayakashi: Japanese Classic Horror, jehož poslední arc se jmenuje Bakeneko a celé anime Mononoke se z něj vlastně zrodilo. Malou zajímavostí budiž fakt, že všechny postavy z Bakeneko z Mononoke jsou vlastně reinkarnové postavy z Bakeneko z Ayakashi: Japanese Classic Horror.

I když příběhy, které jsem uvedla nahoře, možná můžou trochu zavánět klišé, ujišťuji vás, že to není pravda: v každém příběhu je nečekaný zvrat událostí, který je doopravdy nečekaný, ne nečekaný v uvozovkách.
Předem vám říkám, že když chcete sledovat Mononoke, musíte odhodit předsudky - a to hlavně předsudky ohledně grafiky. Znám dost lidí, kteří kresbu označili prostě za "hnusnou" (WTF, jestli říkáte, že tohle je hnusná kresba, nejspíš jste neviděli Akagi, co?) a jenom kvůli tomu to přestali sledovat. Uznávám, že já z toho na začátku taky nebyla zrovna dvakrát odvařená, přece jen jsem odkojená na kresbě typu Death Note, která se od Mononoke velice liší, ale po pár epizodách jsem uznala, že to byl jenom nezvyk - kresba Mononoke je prostě úžasná. Je stylová, hýří barvami, cítíte z ní tu atmosféru - a vemte jed na to, že ať už zkouknete jakýkoli počet anime, kresbu Mononoke poznáte na první pohled. Mimochodem, kdybyste na Mononoke nechtěli koukat kvůli příběhu, pak se koukněte už jen kvůli bojovým sekvencím, které jsou naprosto nepřekonatelné. Jeden by řekl, že v tomhle bude excelovat spíš nějaké shounen anime, ale kam se hrabe třeba Bleach nebo Claymore: Mononoke při boji používá symbolismus a velice čerpá z japonské mytologie, takže pokud něco víte o exorcistech, kterým se říká Onmyouji, potěší vás to. Ne nadarmo se říká, že tohle anime je vizuální mistrovské dílo. Nevěřili byste, jak esteticky dokáží vypadat vyhřezlá střeva na stěně. (Když si tak po sobě čtu to poslední větu, říkám si, že něco takového mohl napsat jenom psychopat. Kdybych měla nějakou pověst, asi se o ni začnu bát.) Postavy nejsou hezké - kromě Kusuriuriho tam nenajdete ani jediného bishíka, ale to ani není nutné, protože zbytek postav je vesměs epizodní. A navíc, Kusuriuri vydá za deset bishíků. OK, já nejsem zatížená na bishíky, vlastně je spíš nemám ráda, tohle označení používám je z těžké ironie: vážně jsem ho použila jenom dvakrát v životě. Poprvé to bylo pro Itoshiki Nozomu ze Sayonara Zetsubou Sensei, podruhé to bylo pro Kusuriuriho. Přeberte si to, jak chcete. Já mám prostě ráda divné typy. O charakterech moc mluvit nemůžeme, protože je většinou pozat nestihneme, ale chování postav jejich pohnutky jsou svým způsobem pochopitelné... Pokud se ovšem dokážete vžtít do jejich mnohdy hodně zvráceného uvažování. O Kusuriurim nevíme dohromady nic - jenom to, že je tajemný, skoro nic ho nikdy nerozhází, ví toho hodně o nadpřirozenu a rád pronáší sarkastické poznámky v nejméně vhodných chvílích. Typický cool gyu, jaké je nesnáším, ale Mononoke prostě dokazuje, že když dva dělají totéž, není to totéž - postava Kusuriuriho mi nejenže nevadila, ale já ho měla upřímně ráda. Ha! A pak že se mi nedá zavděčit.
Hudba je moc příjemná, atmosférická a celkově dolaďuje náladu. O výkonech seiyuu sice obvykle nemluvím, ale tady si neodpustím poznámku, že Kusuriuri má úžasný hlas. Soukromá poznámka: Zjistit si, kdo ho mluvil a začít ho stalkovat.
Obvykle sem dávám jenom openingy, ale protože endingu se nemůžu nabažit, dostanete oba.
Mononoke o sobě sice tvrdí, že je to horor, ale já nesouhlasím. Jistě, jsou tam nějaké ty brutalitky, ale jde tady hlavně o lidské příběhy, ačkoli se to může zdát jako paradox. Co k tomu dál říct? Mononoke je jednoduše moje srdcová záležitost, ale to jste asi poznali. Museli byste být dost natvrdlí, kdyby vám to ještě nedošlo. Bylo to příjemné, inteligentní, přesto pochopitelné... a hlavně to mělo srdce. Existuje vůbec něco důležitějšího?
P.S.: Jestli se vám líbilo Mushishi, Mononoke se vám bude líbit téměř určitě.

Zdroj obrázku: anime Mononoke, režisér Nakamura Kenji, animace Sakurai Tsukasa, Amano Yoshitaka a Suzuki Michie, vzala jsem to odtud
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Reni Reni | Web | 29. října 2010 v 18:56 | Reagovat

Miluju to anime, ten opening a taky to má úplně úžasnou kresbu.
Jako...já bych to pro sebe jako horor brala. Ne, že bych se bála, ale některý ty...věci tam jsou jako kdyby vysočily z mých nočních můr xD

2 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 29. října 2010 v 18:58 | Reagovat

[1]: Vím, co tím myslíš :D Ale já se soustředila hlavně na tu symboliku za vším, v poslední době se tím vyžívám. Úplně nejvíc se mi líbila poslední scéna z Bakeneko, ve které Kusuriuri hladil tu kočku - přišlo mi to tak dojemné... Měknu :D

3 Tonchi ► okoloidúca YAOI starena =D ◄ Tonchi ► okoloidúca YAOI starena =D ◄ | Web | 29. října 2010 v 18:59 | Reagovat

vieš čo? moja najobľúbenejšia mužská postava je Aizen =D neviem prečo ale je to strašná špina :D a potom je Grimmjow a tretí Ichigo =D zo žien v bleach máš niekoho obľúbeného? Ja som mala aj mám Tiu Harribel z Espady, Neliel Tu Oderschvank, Inoue Orihime a potom Rangiku =D

4 Tonchi ► okoloidúca YAOI starena =D ◄ Tonchi ► okoloidúca YAOI starena =D ◄ | Web | 29. října 2010 v 20:23 | Reagovat

tak to sme potom dve =) Yoruichi je super a tie jej techniky a ešte keď SoiFon je lezba a nadovšetko miluje Yoruichi a ešte jej hovorí Yoruichi-sama, tak to je už moc...to je ako moja závislosť na Aizena alebo Grimmjowa =D
ja si pamätám keď vidím ten názov Anime tak som pozerala princeznú Mononoke aspoň tuším, že sa to tak volá =D Bola to moja naj rozprávka =D

5 Skullka Skullka | E-mail | Web | 29. října 2010 v 21:16 | Reagovat

"Když si tak po sobě čtu to poslední větu, říkám si, že něco takového mohl napsat jenom psychopat. Kdybych měla nějakou pověst, asi se o ni začnu bát."
Pověst psychopata je něco špatného? Já znám taky jednu sQělOu psychopatku, dokonce osobně! :D *to sQělOu neřešit, právě objevila wypatlátor a nemůže se ho nabažit :-)*
Už sem o tom něco četla. Vypadá to zajímavě, a ta kresba se mi nezdá zas tak hrozná :/ Uaaa, proč se v poslední době přemnožili dobří recenzéři??? Nevím na co koukat dřív! :D
No, Winry má smůlu! :-P Na vztahy v anime se u nás v kostele kašle! Mwahahahahaaaa!!! *neřešit, hrabe jí*
Ty znáš FMA? Že mi zrovna nepřipadáš jako člověk, co by na to koukal...
Klid, můžeš si vzít oba dva - u nás v O.K. je povoleno mnohomužství a pochybuju, že by ti zrovna tyhle dva někdo vyfouk :D

6 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 30. října 2010 v 11:18 | Reagovat

[5]: Nic, ale někteří nezasvěcení o tom pochybují :D Ne, vypatlátor ne, to je zlo! Ale horší je, když lidi píšou "pražsky", jako třeba pěknej apod., takže to ještě budu tolerovat :D *Je vlastenecká Ostravačka* Není hrozná, tuhle iluzi si lidé vytvářejí jenom proto, že kdyby si NARÁZ uvědomili, jak moc úžasná je, vybuchl by jim z toho náhlého poznání mozek. :D A určitě se koukni, je to chvílema dost psycheledické :D
Já myslela, že ses jí nějak zbavila :D No, nebyla by jí moc velká škoda. Nikdy jsem moc neměla ráda anime hrdinky. (Kromě Lain, ale ta se nepočítá, ta je bohyně).
Hele, vypadám snad jako někdo, kdo kouká jen na ty nejúchylnější kousky? *přečte si po sobě všechny recenze* No dobře, možná trochu jo :D Ale ne, i já měla anime začátky, kdy jsem neznala nic než to, co dávali na Animaxu, takže asi tak. Náhodou to bylo docela dobré, ale co se týká Brotherhood, z toho jsem viděla pár dílů a došla jsem k závěru, že mě to dál nezajímá :D
Muhaha, to je ale představa - počkej, co tím chceš říct? :D Proč by mi je nikdo nechtěl vyfouknout, jsou super :D

Itoshiki Nozomu - http://www.youtube.com/watch?v=TbxwX1pV-KI

Kusuriuri - http://www.youtube.com/watch?v=bMVw-bad1Nc&feature=related

Muhaha!! :D

7 Skullka Skullka | E-mail | Web | 30. října 2010 v 13:51 | Reagovat

[6]: Já pražksy píšu každou chvíli... Divný je, že sem pražanda, ale v mezích - pražáky celkem moc nemusím, no :D (Možná je to i tím, že naši sou z Moravy :D)
Asi máš pravdu... Nemám ráda lidi co nepoužívají mozek! :D (i když někdy dost silně pochybuju, že sem jiná :D)
Mě nějak nevadila, ale máš pravdu, svět by se nezbořil kdyby měl o jednu Winry míň :D Vtipný je, že sem jí jednu dobu chtěla cosplayovat... No... Kdo ví :D
Neříkám že nejúchylnější! :D Jenom že zrovna FMA je prostě takový... No... :D Ale i tak... Bylo to moje druhý anime... Miluju ho! :D Nechápu, co všichni mají s tím že Brotherhood je lepší O_o Prý se to striktně drží mangy... Já pár volumů četla a anime se mi líbilo víc --" Manga mi přišla až moc taková... komická (všichni tam byli neustále jako chibíci (což mi třeba u Gravitation nevadí, ale tady...)a Ed se choval jako debil --") I když zase prý to má ještě geniálnější podtext než jednička... No... Stejně se časem dostanu k obojímu, tak co to řešit :D
No... Podívej se k nám na seznam zabraných postav... Tenhle typ bishíků tam moc neletí, nehledě na to, že většina těch holek sou yaoi fangirls ^^" (no, já ani moc ne, ale to je taky vidět na tom koho jsem si vzala a koho si asi ještě vezmu :D)
Jinak... Ty už si se s těma dvěma vzala? Protože my jsme se rozhodli, že kdybychom tam napsali ještě víc postav které nebyly oddány u nás, nikdo by nám nezbyl, pochop --" Gomenasai, ale my taky musíme někoho oddávat, ne? :D

8 neros-san neros-san | 30. října 2010 v 14:00 | Reagovat

Kresba MoNoNoKeho mne tak fascinovala, že jsem to musel vidět. Asi mám vážně rád divný věci.

9 Gabrielle Beatrice Bone Michaelis van Dorcell Gabrielle Beatrice Bone Michaelis van Dorcell | Web | 30. října 2010 v 16:44 | Reagovat

pekne XD asi si to niekedy kuknnem :)

10 Reni Reni | Web | 30. října 2010 v 17:10 | Reagovat

[6]: Žíš, já furt zapomínám, že jsi taky z Ovy a pokaždý, když se to zas dozvím, tak mně to děsně překvapí xD Taky tak miluješ ten smog?:D

11 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 30. října 2010 v 18:53 | Reagovat

[7]: :D Winry mi taky zas tak nevadila, ale nevadilo by mi, kdyby umřela :D Ale jo, klidně to řekni, úchylné :D Fullmetal Alchemist pro mě představuje uzavřenou kapitolu - viděla jsem anime, líbilo se mi, ale nehodlám číst mangu nebo koukat na Brotherhood. Musím kouknout na Legend of Galactic Heroes, Kemonozume, Saraiya Gorou, ten slavný Clannad, o co něm všichni básní, ale podle všeho se mi nebude líbit... Je toho hodně :D
Já jsem se už dívala... No, nechám se oddat ve vašem kostele, ať je sranda :D Jo, a něco mě k tomu kostelu napadlo. Nedaly by se tam dělat i pohřby? Když už si tam můžeš vzít oblíbenou postavu, proč nemůžeš zabít a pohřbít neoblíbenou? :D
Jestli by se to ujalo, klidně bych tam dělala hrobníka, to by bylo něco pro mě :D

12 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 30. října 2010 v 18:54 | Reagovat

[10]: Bez smogu by to nebyla Ostrava, my ten náš smog dýcháme RÁDI :D Vzpomínám si, jak jsem měla nějaký referát o zněčištěnosti prostředí, a Ostrava byla půlně nejtmavší černou... My jsme se radovali a "Jó, to jsme my!" a učitelka: "To není vtipné!" :D

13 Skullka Skullka | E-mail | Web | 30. října 2010 v 19:27 | Reagovat

[11]: Neřeknu, neni to pravda :D Co je úchylnější - yaoi nebo psycho? :D
No a pro mě zase FMA představuje jednu etapu mýho života (otaku života :D) podobně jako Sága Darrena Shana nebo Gravitation.
No jo, máš toho hodně... Já taky, abych pravdu řekla :D V životě nejsem schopná to dokoukat/dočíst :D Ale co :D
No... Lehce morbidní nápad :D Proberu to s druhou zakladatelkou, až bude online :D Nevím, jak moc by se to ujalo, ale za pokus (nebo alespoň prodiskutování :D) to stojí :D

14 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 30. října 2010 v 19:45 | Reagovat

[13]: No... Podle toho, jaké yaoi a jaké psycho :D Znám docela nevinné yaoi a několik nevinných psycho... Jo, to je možné :D Mimochodem, to Kemonozume asi bude fakt hlína. Má to být trochu jako Romeo a Julie, ale ta "Julie" bude kanibalka nebo tak něco, zatímco "Romeo" bude její jídlo :D (Tohle bude asi dost úchylné, víc než kdejaké yaoi).
Mimochodem, v mém Plan to Watch listu je přes 100 anime :D
Morbidní? To se mi nezdá, morbidní bylo, když jsme s kámoškou chtěly založit Sadistbook, protože nám na Facebooku chyběla tlačítka jako "Zmučit", "Vypíchnout oči" a "Pitvat" :D Tak jo, zkus se jí zmínit, bylo by to hodně vtipné... Já sama bych pozabíjela hoooodně postav :D Jé, teď mě napadlo, že ještě lepší než hrobník by byl nájemný vrah :D Ale muselo by se to vymakat, aby se nezabíjely postavy, které by si chtěl někdo vzít... Takže by to bylo buď za a) v alternativním vesmíru a na svatby by to nemělo vliv, za b) by se mohly zabíjet hlavně ženské postavy (protože jsem tam neviděla ani jednoho otaku - kluka :D), nebo by se za c) nějakou dobu hlasovalo o tom, jestli dotyčná postava může umřít, případně za d) by postava mohla umřít, kdyby o to požádala manželka... To by bylo lepší než rozvod, nemusel by se rozdělovat majetek :D
Lol, já už ten nápad nějak moc rozvádím :D

15 Skullka Skullka | E-mail | Web | 30. října 2010 v 22:08 | Reagovat

[14]: To je fakt :D No dobře, už sem zticha :D
Hmm, to vypadá dobře... Dám to do Plan to Watch :D
Ou, no, u mě zatím asi jenom něco kolem... 20? 30? + mangy, spoustu mang :D
Hmm, Sadistbook? To zní dobře... V tom bych vás klidně podpořila (na facebooku si ji vyhledaji jeji úhlavní nepřátele a chtěla by jim to nějak oplatit) :D
Ok, zkusím, vtipné by to bylo, ale netuším, jaká by na to byla odezva :D Hm, a co kdyby byl hrobník i nájemný vrah? *nevinný úsměv*
No, myslím, že u nás v kostele je možné všechno :D Ten alternativní vesmír je asi nejlákavější :D A to C... To je dobrý... Moc dobrý :D Jinak, jednoho otaku kluka sme tam mít měli (můj známej po kámošce, chtěl si vzít Sakuru :D) ale jakmile zjistil, že se musí vyplňovat dotazník, už se mi neozval :D A že zrovna Sakura by byla na zabíjení asi žádané zboží :D
Vůbec nevadí... A jak si to tak čtu, nepřipadá mi to už morbidní, jen čím dál tím úchylnější... Ale tak... Všichni otaku sou úchylové, tak co je na tom? :D Dík za nápad :D Už tam na tý stránce vidím: Zakladatelky, Kněz, Nájemný vrah, Hrobník... Lol :D *rofl*

16 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. října 2010 v 8:04 | Reagovat

[15]: Hrobník a zároveň nájem vrah? To zní super :D Já osobně bych si to teda dost užívala... Předběžně jsem si říkala, že by to mohlo být tak, že by si někdo u nájemného vraha objednal vraždu, nájemný vrah by napsal článek, jak dotyčnou postavu zabil (detailní :D), zákazník by si samozřejmě mohl vybrat způsob smrti... Hele, to mi zní skoro jako Death Note :D A pak by se vrah převlékl do svého hrobnického outfitu a šel by sloužit mši... A pohřební hostina by byla jako jedna velká párty v komentářích :D
Jaj, zrovna Sakuru bych zabila hned (spolu s Orihime) :D Já říkám celou dobu, že to vůbec není morbidní, záleží na úhlu pohledu :D (A je to pravda, neznám ani jednoho otaku, který by byl normální... A to jich znám osobně docela dost, chodím na srazy :D)
Lol, jestli se to prosadí, dotáhnu tam kámoše, jak je tak znám, tak toho budou hodně využívat :D

17 Skullka Skullka | E-mail | Web | 31. října 2010 v 12:22 | Reagovat

[16]: No, já netuším, co na to říct... Ale zní to dobře :D Už sem v o.k. něco nadhodila (náš kněz totiž nemá Skype --") takže uvidím, jak na to budou holky reagovat :D Ale myslím si, že kdyby to klaplo, místo máš u nás jistý - pokud ne, přimluvím se za tebe :D
Sakura mi nějak extra nevadí, já bych ale asi jako prvního zabila Sasukeho *nevinný úsměv*
Já zase neznám ani jednoho ČLOVĚKA, který by byl normální... A to ani nemusí být Otaku... Já ty cvoky snad nějak přitahuju nebo co :D (vrána k vráně sedá...) :D

18 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. října 2010 v 12:30 | Reagovat

[17]: :D Dík. No, já nesnáším Sasukeho, protože je strašně "cool," ale jelikož ho Sakura zbožňuje a navíc je totálně nepoužitelná v boji, nesnáším i ji :D (Sice jsem slyšela, že v Shipuudenu se už zlepšila, ale zařekla jsem se, že se na Shipuuden nikdy nepodívám :D)
Já znám hodně normálních lidí. Bohužel... A strašně mě to deptá :D Celá moje třída je složená z normálních lidí, jenom já a moje spolusedící jsme nenormální :D Je na ní krásné to, že je sice taky úchyl, ale jiným způsobem než já, takže se doplňujeme :D Díky Bohu za ni, já nevím, jak bych řežila pět dní v týdnu s normálníma lidma, kteří většinu času mlčí a když slyší, co to melo, snaží se utéct co nejdál :D
Já jsem vlastně divná i mezi těma otaku, protože koukám většinou na jiné anime, mám ráda jiné postavy a tak, ale oni spíš vykřiknou: "Jé, ona je tak divná, super!", zatímco normální lidi vykřiknou: "Pomoc!" :D

19 Skullka Skullka | E-mail | Web | 31. října 2010 v 13:05 | Reagovat

[18]: Proti Sakuře prakticky nic nemám, ale Sasuke prostě... No, nic :D

Já snad nikoho normálního neznám... Samozřejmě pokud mluvíme o lidech, se kterýma se BAVÍM :D *hledá v paměti* pokud vezmeme v potaz ne-otaku lidi, tak moje osmiletá sousedka/kamarádka je Avatarofilka jako hrom + miluje školu (to neni normální :D), další kámoška, se kterou už se moc nevídám, jen přes net, je bárbínka milující hip-hop, další sice není otaku ale tím, jak je cvoklá, strčí do kapsy celou naši lekci japonštiny pro začátečníky (kde sme 3, takže to neni moc dobré přirovnání, ale tak :D) No, a zbytek mých "kamarádů" je otaku :D Teda, kecám, ještě znám jednu upírofilku... Ta taky není normální :D

Já zastávám názor: Čím divnější, tím lepší! :D Nikdo nepochopí, proč o sobě říkám, že sem divná, že to vím a že se na to hrdá a zakládám si na tom :D Všichni si myslí, že nejsem normální... Ale vlastně to je dobře, protože já nejsem :D

To je krásnej příkad :D

20 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. října 2010 v 13:53 | Reagovat

[19]: Hele, já milovala školu do sedmé třídy :D (No, já taky nejsem normální :D) Jinak, to je teda pěkná partička :D Moje nejlepší kámoška je zase posedlá hentai a yuri, ale jinak je to stejná nerdka jako já, takže zatímco ostatní holky ze třídy četly Bravíčko, my jsme pařily Tekken, Tomb Raider a bavily se nekonečné hodiny o Oblivionu, Stargate, pluginech a cheatech :D Pak na nás přišlo to anime období, v tomhle se ale naše vkusy rozcházely - jak jsem už řekla, ona kouká hlavně na hentai, yuri, ecchi... Já to nesnáším a koukám na psychologické htrillery :D Moje další kámoška... No, ta je normální a vlastně to ani není kámoška, jenom si z její normálnosti děláme srandu :D Pak už ta spolužačka, se kterou si hrajeme na bohyně, moje sekta, kde jsou šílení úplně všichni (miluju výrazy lidí, kterým jsem právě oznámila, že vlastním sektu, která mě uctívá :D)... Něco na tom možná bude :D
O mě si taky nikdo nemyslí, že jsem normální, klid :D Ale já to mám aspoň v rodině, mamka je taky pěkně střelená, vždycky spolu vedeme sáhodlouhé konverzace o naší dokonalosti a podobných nesmyslech a ostatní nechápu :D

21 Skullka Skullka | E-mail | Web | 31. října 2010 v 14:07 | Reagovat

[20]: Já nenávidím školu už od první třídy a nemám v plánu s tím přestat :D

No jo, jsme dobrá partička... A to sem ještě zapoměla na na další krásně prdlou kámošku z chalupy, která sice není otaku (a je o 2 roky mladší, ale to je jenom detail :D) ale zase si hrajeme na upíry a vlkodlaky (do mýho mobilu se dostala jako Zablešenec :D)

Bravo si občas taky koupím, ale to tam musí být něco jooo zajímavýho, co si z toho vystřihnu, nalepím do sešitu a zbytek vlastně ani nečtu :D Tekkena miluju už od doby, kdy jsem k desátým narozkám dostala PSP :D Teď sem ho pařila na bráchově XBoxu (společně s Devil May Cry 4, Bayonettou a Residentem Evilem 5) akorát že bratr se odstěhoval a XBox s ním --" (ten XBox sem snad obrečela víc než jeho :D)

To je dobrý ta sekta :D

Já to bohužel v rodině nemám, u nás sou všichni celkem normální :D Moji střelenost chápe snad jenom brácha, ale tak... jenom tak trochu :D Všichni nade mnou vrtěj hlavou. (NENÁVIDÍM jak říkají: "To tě přejde... V patnácti přijdou kluci a přestaneš se zajímat o Japonce, o knížky..." Případně: "A ty to s tou japonštinou fakt myslíš váženě?" A perlička: "To se nejsi schopná v životě naučit." Takže asi takhle :D)

22 Skullka Skullka | E-mail | Web | 31. října 2010 v 14:12 | Reagovat

[21]: Jo a třeba to poslední Bravo jsem si koupila z důvodu, že tam jsou dobrý odznáčky... I jeden se spirálou, mwahahahahaaaa!!! :D

23 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. října 2010 v 15:12 | Reagovat

[21]: Máš holt štěstí... Já jsem mimochodem nedávno zjistila, že než mne moji známí potkali, byli docela normální, ale já je nějak přetvořila k obrazu svému (čti: "zdeformovala" :D)

Nééé, chudáku, přijít o Xbox! Já bez svého starého dobrého PS2, na které jsem si sama našetřila, nedám ani ránu! A Tekken je sice dobrá bojovka, ale ještě raději mám SoulCalibur 3 a Dead or Alive 2 :D Resident Evila jsem hrála ještě na PS1, když jsem neuměla anglicky, to byly časy :D
Mně taky většina rodiny tvrdila, že mě mé pofidérní zájmy kolem 15 přejdou... No, je mi 16 a jsem v tom ponořená ještě víc :D To s klukama je kec - jestli ses o ně aspoň trochu nezajímala už předtím, rozhodně v 15 nenastane drastický zlom. Maximálně je začneš tolerovat :D Né, já jsem třeba měla jenom jednoho kluka (dopadlo to neslavně :D), ostatní svůj případný zájem vzdali poté, co mě trochu blíž poznali a pochopili, že do nich budu furt rýpat :D Dokonce jsem od svého partnera v tanečních slyšela koment, že se prý chovám spíš jako kluk a že je to deprimující :D (No dobře, když neumí vést on, tak vedu já, někdo to dělat musí :D)
No, vzhledem k tomu, že já se učím asi šest jazyků, japonština nikoho z naší rodiny nepřekvapila :D Rozhodně je lehčí než finština, takže nevidím důvod, proč by ses ji nemohla naučit - mi osobně se zdá, že je lehčí bnež angličtina (pokud nepočítáš ty znaky, že :D)
Bože! Spirálový odznáček, je to ještě v prodeji? :D

24 Skullka Skullka | E-mail | Web | 31. října 2010 v 15:58 | Reagovat

[23]: To máš zase štěstí ty... To já neumím :D

No jo no, fňuk T_T Asi si nějakou konzoli budu přát k Vánocům, protože mám obrovskej absťák a navíc sem z těch všech her stihla dohrát jenom Bayonettu --" Ale počkat, on mi tu vlastně bratr nechal X let starou PS2... Ještě zjistit, jak to připojit k telce a KAM to vlastně připojit, protože táta to v obýváku nesnese a na té mojí malinké v pokoji se to hrát nedá... Ach jo, s XBoxem se odstěhovala i ta dokonalá obrovitánská televize --" :D O Dead or Alive jsem taky uvažovala a to druhý taky vypadá zajímavě :D
No, já anglicky nějak extra neumím doteď, takže ve všech hrách rozumím jen polovině :D Nejhorší to bylo v Alanu Wakeovi, tam ta jeho knížka obsahovala takový slovíčka, no O_o Jinde zase okamžitě přeskakuju ty všechny dokumenty na čtení :D
Hmm... Co znamená "zajímat se o kluky"? :D Jestli to znamená nemyslet na nic jiného, furt o nich mluvit, furt se do někoho zamilovávat... Tak to fakt ne :D
Já měla vlastně za život jen dva kluky, jednoho v první třídě a jednoho přes Skype :D A ani nějak po dalším netoužím... Nebo, kdybych potkala nějakýho otaku, nejlíp upíra, asi bych si dala říct :D
Já bych byla ráda, kdybych se chovala spíš jako kluk než jako holka, ale bohužel taková nejsem :D
Předpokládám, že za pár let dopadnu podobně :D Mě zase přijde japonština lehčí než němčina, kterou jsem se teď začala učit --" Světe div se, i ta hiragana mi leze do hlavy líp než německá zájmena :D Ani se mi nezdá tak moc težká :D Popravdě, japonština mi, i s těma znakama, přijde nejjednodušší jazyk z těch, které se učím :D
Kouknu se... Sakra, už ne --" A já doufala, že si ještě koupím ten s Linkin Park --" No co, pozdě bycha honit :D

25 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. října 2010 v 17:32 | Reagovat

[24]: Heh, prý jsem "osobnost" :D
Mě zkušenosti naučily zapojit cokoli kamkoli :D Dead or Alive si určitě pořiď, je tam sice míň postav než v Tekkenu, ale útoky jsou realističtější a propracovanější (ale těžší :D) SoulCalibur je vlastně bojovka se zbraněma, což je lepší, než to zní. Já nejradši hraju za holku, co má meč, který se chová jako bič, je to složité na ovládání, ale když se to naučíš, jsi nebezpečná jak na blízkou, tak na střední a dalekou vzdálenost... Navíc je ta týpka šílená vědkyně (no dobře, alchymistka :D), takže je jasné, že jsme si byly souzeny :D
Já jsem se angličtinu naučila hlavně z her/knih a vzhledem k tomu, že se učím finsky z anglických stránek, ji zvládám perfektně (tu angličtinu :D)
Zajímat se o kluky = být posedlá. Já to beru tak, že kluka nepotřebuju, a kdyby se nějaký naskytl, bude to takový bonus :D Co všichni máte s těma upírama? :D Dobře, jsou cool, ale za přítele bych ho nechtěla. Mimochodem, už jsem na 90% rozhodnutá, že napíšu povídku o upírech - štve mě, jak všichni, co píší o upírech, v poslední době kopírují Stmívání, tak jsem si řekla, že napíšu něco, co Stmíváním ovlivněné NEBUDE :D A možná v tom bude i nějaká romance (kamarádka mě přemluvila, respektive dokopala :D), ale to bude jako vedlejší zápletka a podle toho, co mám zatím vymyšlené, se to kýmácí někde na hranici parodie a hororu (takže jako vždy :D)
Hiragana a katakana jdou, ty už dávno umím, ale kanji vidím na dlouho :D Němčinu bych nechtěla, strašně se mi nelíbí, nevím proč.
Zatraceně, proč já vždycky projdu kolem stánku s časopisama bez povšimnutí?! :D

26 Skullka Skullka | E-mail | Web | 31. října 2010 v 17:53 | Reagovat

[25]: ALCHYMISTKA??? Mwahahahaaa!!! :D
Jo, přesně to si taky myslím a pěkně mě vytáčí jedna kámoška, co se nezajímá prakticky o nic jinýho než o kluky --"
Já nevím, co s nima mám... Prostě se mi líbí :D Chtěla bych bejt upír (ten z Twilight sice né, mám vymyšlené svoje, ale i tak :D) a tak prostě... No, já nevim, to sem jen tak něco plácla :D Neřeš mě :D
Brrr, nestraš mě :D No, na dlouho to asi bude, ale tak... všechno jde, když se chce :D
Já to poslední dobou dělám taky a jedna kámoška mi zdělila, že v Popcornu je dotaz "Moje kamarádka je závislá na sex manze" a četla mi jak se v hodinách náboženství modlí k Jashinovi :D

27 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 31. října 2010 v 18:01 | Reagovat

[26]: Sice je tam nejspíš jenom kvůli fanservisu, ale i tak :D
Moje kámošky se možná o kluky zajímaly, ale pak mě poznaly a.. no, zapůsobila jsem na ně :D (Teď to zní, jako kdybych jim vymývala mozky :D)
Jak máš vymyšlené upíry? Trochu popiš, mě to zajímá :D Já jsem ty do svojí povídky taky trochu předělala, ale porpavdě řečeno jsem jim spíš přidala slabosti :D
Lol, v Poprcornu se už řeší i důležité záležitosti :D Ono se ještě vyučuje náboženství?

28 Skullka Skullka | E-mail | Web | 31. října 2010 v 22:49 | Reagovat

[27]: ...a neděláš to snad? *to ber jako vtip, ona by za to dala nevím co* :D
No... Moji upíři... Fiiha... Takže, potřebují lidskou krev, a to minimálně jednou za měsíc (ale to napít se v 99,9% případů znamená zabít, protože stejnak by se z toho člověka stal upír :D), jinak umřou, na slunci jsou vyčerpaní a po několika hodinách na něm můžou umřít, mají šedé oči, které jim rudnou když mají žízeň nebo sou naštvaní apod., mezi lidma se většinou neudrží, jsou rychlí a silní (ano, já vím :D), někteří mají super schopnosti, nejsou nemrtelní (žijí asi 2000 let), stárnou desetkrát pomaleji než lidé, musí jíst i lidské jídlo, můžou mít děti... No uff, to by bylo asi to nejzákladnější, omlouvám se, pokud to zní divně (a že ono zní :D) Jinak vlastně sem vymyslela DVA druhy, akorát že ten druhý byl taková z nouze ctnost, protože na tenhle typ upírů by mi ta jedna povídka neseděla... Ale prakticky se to liší jenom v tom, že ti druzí upíři se nemusí živit lidskou krví a jinak se mění. Já dokonce vymyslela i svoje vlkodlaky, aby to bylo kompletní :D *mozek: jo, a taky najtlajty, Lovce, lovce upírů, animady...* Ticho buď!
Popcorn byl vždycky trochu napřed... Jako v jediném časopise se tam řešilo Japonsko, teda hlavně japonská hudba. Ty články sou pro mě zlatem a plakáty An Cafe ochraňuju jak oko v hlavě :D
U mě ne! Jestli jinde... Kdo ví? :D Každopádně já bych se určitě modlila k čárce :D
Ještě jednou se omlouvám, pokud tenhle komentář zní blbě, ale takhle pozdě už mi to moc nemyslí a navíc tady s kamarádkou řešíme něco ohledně glos.. Jo, a těš se, The mi slíbila že mi oglosuje povídku :D Už se hrozně těším :D

29 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 2. listopadu 2010 v 16:38 | Reagovat

[28]: No... že by? :D
Zní docela sympaticky, já chápu, že do každého prostředí se nehodí takoví ti typičtý představitelé a lá Drácula (mi taky ne, v dnešním světě by to vypadalo divně :D) Tvoji upéří by mým upírům asi nakopali zadek, já jsem si teď rekapitulovala, co jsem já udělala s těma svýma... Já jim fakt dala jen hodně dalších omezení, ale to je kvůli příběhu :D No, já na vlkodlaky kašlu, ti tam vůbec nebudou, nidky jsem je neměla ráda :D
Asi jsem divná, ale já z časopisu kupuju jenom Epochu. (No jo, geek :D) Já bych se modlila sama k sobě, když už mám tu sektu :D
Náhodou to zní smysluplně a tu oglosovanou povídku chci vidět :S

30 Skullka Skullka | E-mail | Web | 2. listopadu 2010 v 16:58 | Reagovat

[29]: Ty možná, ale když píšeš (no, máš vymyšlenou :D) pětidílnou ságu která se má asi z 70-80% zabývat problematikou Upíři vs. Vlkodlaci, musíš si nějaké vytvořit! :D Já mám milionkrát radši upíry... ale vlkodlaci taky nejsou špatný :D
Já si kupuju jak kdy jak co... Poslední dobou ale hlavně Score a Score GIRL, i když je to neuvěřitelně drahý :D A pak mám v plánu si koupit ještě nějaký manga časopis z netu, ale to se asi nepočítá :D
Jak komu... A kterou myslíš? Tu naši, nebo tu od The? :D Tu naši už si viděla... Není nic moc :D

31 katsumi-kagakusha katsumi-kagakusha | Web | 2. listopadu 2010 v 17:38 | Reagovat

[30]: To jo, ale zápletka toho mojeho příběhu.. no, však si to pak můžeš přečíst, nechci spoilovat u vlastní povídky :D Já jsem porpavdě řečeno nečetla/neviděla o vlkodlacích nic, co by mě zaujalo... Kromě té doby, kdy jsem hrála Morrowind a nechala jsem se proměnit ve vlkodlaka, to byla psina :D Ty časopisy ani neznám, já asi stránu nebo co :D Co já bych dala za to, aby v ČR prodávali manga časopisy. Ale ne Shounen Jump, to bych nekoupila NIKDY :D
Náhodou byla celkem podařená, ale je fakt, že něco takového ani glosovat nepotřebovalo :D Myslela jsem tu od The.

32 Skullka Skullka | E-mail | Web | 2. listopadu 2010 v 17:46 | Reagovat

[31]: To sou časopisy o počítačových (teda, někdy i konzolových) hrách :D Od tý doby co bratříček přitáhl z Brna XBox je ze mě pařmenka :D
Hm... Víš co, já to zkusím na facebooku navrhnout Zoner Presu, když se lidí ptal na předplatné mangy :D Dokonce se tam řešilo i MONDO, ale tohle nikoho nenapadlo :D Zatím :D Proč, vždyť v Shonen Jumpu jsou některý mangy dobrý :D Třeba Death Note :D Já bych si ho koupila určitě, protože shonen mangy jsou milionkrát lepší než shoujo :D
Jee, tak to děkujem :D Asi ne, ale když ono si to o to vyloženě říkalo... :D Na tu od The se taky těším ale hrozně :D

33 Skullka Skullka | E-mail | Web | 2. listopadu 2010 v 17:49 | Reagovat

[32]: Tak, už je to tam... Jsem zvědavá, co na to lidi řeknou :D

34 Reni Reni | Web | 2. listopadu 2010 v 19:06 | Reagovat

[12]: Všichni tady pochcípáme na rakovinu xD

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Na veškeré texty mám copyright a tečka. Jakmile někde najdu něco svého, budete litovat, že jste se narodili.